Wil je het artikel lezen? "De parabel van de mier en de 40-tonner - 5 p."
Einde


vrachtwagen

"SCANIA, KING OF THE ROAD", heeft altijd indruk op mij gemaakt. Ik vermoed sinds die keer dat ik aan het liften was - het moet eind de 60er jaren, begin de 70er jaren geweest zijn - en ik mee mocht rijden met een Scania. Bijna 500 000 km stond er op de teller. Dat maakte indruk, en het werd de aanleiding voor een gesprek. Met enige trots vertelde de chauffeur dat de teller als eens rond gegaan was… 1 500 000 km! Ik heb het eens uitgerekend en kwam tot de conclusie dat die chauffeur het sinds vele jaren met weinig slaap heeft moeten stellen.

Vandaag kom je die Scania's en aanverwanten nog altijd tegen. Soms is de confrontatie wat benauwend: wanneer je draalt op secundaire wegen, en zo'n imposante neus iets te groot wordt in de spiegel. Tijd om het gaspedaal dieper in te drukken, en voorwaarts weg te vluchten.

Wie arrogant is tegenover God, lijkt wel op een miertje dat een grote mond opzet tegen zo'n Scannia. Hoewel… de vergelijking loopt natuurlijk mank: God gedraagt zich niet als een 40-tonner. God is niet de Scania die met zijn ruim 400 PK al de rest doet wijken. In Jezus legt God heel veel van zijn kracht opzij. In zijn contact met ons doet God afstand van heel veel van zijn grootheid. God is tegemoetkomend en geduldig…


Begin
Wil je het artikel lezen? "De parabel van de mier en de 40-tonner - 5 p."
auto